sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sälekaihtimen välistä hehkui...

Eilen kävin ratsastamassa, äitillä oli just valmennus kesken Loikkiksen kanssa joten menin alkukäynnit metsään kävelemään ja kun tulin niin olivat jo lopettaneet.

Alkuun Essi oli tosi kiva, lähti ekaks raviinkin ihan ilman temppuja ja puolentoista kierroksen jälkeen muisti taas temppuilla.

Kyllä se ravas kuitenkin ihan kivasti sitten kun suostu mut sitten se näki taas pieniä vihreitä miehiä kentän toisessa päässä ja kuulu linnunlaulua niin se otti ja lähti sellasta pomppulaukkaa kentän toiseen päähän, kestin kyyissä vaik miulla oli reikää normaalia pitemmät jalustimet ja tasapohjaset kengät.

Sen jälkeen se aina halus oikoa siinä päässä mut sain sen lopulta sit ravaamaan ja kävelemään kuitenkin koko kenttää ympäri ilman temppuja, mentiin varmaa vähän reilu puol tuntia.

Essiltä puuttuu edelleen se kenkä niin en uskaltanu laukata ollenkaa, äitikin oli sanonu et oli kokonaan kengättömällä Loikkiksella laukannu kentällä vaan suoraan ihan varmuuden vuoks.


Eilen kyliltä kotiin ajaessa poliisit pysäytti, ajattelin et mitähän nyt...
Ensi toinen poliisi meni pelkääjän puolelle ja osotteli lampulla ikkunasta sisään, ja sit säikähin ku kuulu toisen poliisin ääni omalta puolelta.

"ajokortti ja rekisteri ote!"
Kaivoin ne ja sitte setä puhallutti kaupan päälle, siinä se pläräs rekisteriotetta ja totes et siulla on pitkä lista korjauskehotuksia täällä mitkä olis pitäny hoitaa viime toukokuuun mennessä.
Luetteli niitä ja totes et jotku ei toimi vieläkään.
Olin et ai.....
Kysy että ootko ees kattonu näitä, sanoin etten oo ja että ostin tän auton vasta tuossa syksyllä.
Setä poliisi sano sitten että no tässä tuo katsastuskin lähenee ni laita kuntoon enne katsastusta ja lupasin laitta.
Poliisit jatko matkaa ja mie tärisin koko kotimatkan, hirmusesti säikähin ku poliisit vilautti pysäytysvaloja.
Kaiken lisäks lasit oli vähän huurussa ni kysy et näätkö sieltä mitään sanoin et näen mut kehotti vielä vähä raapimaa laseja enneku lähtivät siitä..

Miut on yhen kerran aikasemmin puhallutettu mut tuommosee ratsiaan en oo aikasemmi joutunu ni pikkuse jännitti...

Tänään heräsin hirmu myöhään ja en jaksanu lähtee tallille.
Kattelin netistä Emmerdalen jaksot ja hengailin ja sit lähin käymään tuolla rannalla kun vielä vähän näki.


Laskin koiran irti ja katoin et jäällä on jälkiä, katoin et joo autollaki on menty ja uskaltauduin vähän matkaa jäälle ja sit näin et kaks hulluu hiihti siellä ni uskaltauduin vielä vähän pitemmälle.
Olisin menny jäätä pitkin laiturille ja sieltä rantaan mut sit iski sellane kauhukuva et tipun jäistä läpi ni en mennykkää laiturille vaa kiireesti takas rantaan ja koko ajan kuuntelin pitääkö jää ääntä mut onhan tuo jo aika paksua jos autonkin painon kestää, oon vaa jänishousu!!

Ens viikko on kokonaan koulua ja keskiviikkona on etäpäivä, miulla on etätehtävä ja se pitäs tehä jossainvaiheessa, ajattelin tehä sen ennakkoon niin et keskiviikkona saan olla ihan oikeesti vapailla!


Ei kommentteja: