lauantai 18. tammikuuta 2014

Hansu the sorakuski

tänään (perjantaina) työssäoppimassa mentiin kummatkin harjottelijatytöt samaan autoon kuskin lisäks.

Hommana oli soramaton vetoa.
Ajokkina oli uudenkarhea Sisu Polari, robottivaihteistolla.
Alkuun jännitti osaanko ajaa sillä mut loppujenlopuks se oli todella helppo, oli vaa pökäle mitä tuuppia ja pari nappia mistä painaa ja auto liikkuu eteen tai taakse.

Ekaks kuski ajo pari kuormaa näytiks, sitte mie ajoin yhen kuorman, sillon oli riimut kiinni, eli ketjut takalaidassa että aukeaa vain tietyn verran.

Pieniä teknisiä ongelmia ilmeni tulenuuteen Sisuun kun lavassa menevä hydrauliputki joka liikutti takalaitaa vuoti öljyä pihalle.
Huomasin sen ekan kuorman aikana kun kuski ajo ja mainitsin mut kukaan ei ottanu vakavasti, seuraavalla kuormalla se ampu sitä öljyä ihan tuutin täydeltä, sanoin uudestaan ja nyt kuskikin huomas että sitä tuli.
Eikun hallille ja laittovat siihen uuden helmiliitoksen ja homma jatku.

Kerran jääty tavara lavalle ja jouduttiin lapioimaan ja hakkaamaan rautakangella tavaraa irti lavasta.

Sen jälkeen ajoin sen ekan kuormani ja sitten välissä taas kuski ja sitten mie uuestaan, sen viimesen ilman riimuja ja ajoin päivän päätteeks vielä auton hallille.

Ensi jännitti se homma mut se meni kuitenkin alottelijaks ihan hyvin ja puhu että voisin ajaa maamersua seuraavalla viikolla yksin ja se toinen harjottelijatyttö sen kuskin mukana sen autoa mut muistin sitten että miullahan on seuraava viikko pelkkää koulua että se homma menee nyt miulta sivusuun.

Työssäoppimisesta päästyäni lähin tallille ja tallille ajaessa mietin ihan oikeesti että kuorma-auton ajaminen vois olla se miun juttu, miulla on vähän jopa lahjoja hommaan mut mitään ei opi jos ei mitään tee joten aina kun on mahollisuus päästä rattiin, käytän sen ja korjaamoheppu sano tänään et piä puoles et saat ajaa kun ei nuo aina tajua antaa ajaa!

En sitte loppujen lopuks ratsastanu kun hevoset oli jo sisällä enkä halunnu kiusata Essiä niin annoin sen olla ja hengailin sitte sisällä, juttelin äitin kanssa ja harjasin kummatki koirat.


Kuva ei liity aiheeseen millään lailla mut haittaakse?

Huomenna oli meiniki että jos ihan aikuisten oikeesti ratsastaisin, Anni kävi torstaina kaverinsa kanssa joten Essi ei oo ihan vaa seisoskellu.

Huomenna mummo ja sukulaistäti tulee käymään Konnussa niin saatan nähdä ne vielä kun meen.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: