perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän ajo

Päätin et tänään vihdoin lähen ajamaan Suzukilla ja pyyän isin mukaan.

Keli oli plussalla joten ratsastamisesta ei olis tullu mitään koska Essillä ei oo vielä niitä tilsakumeja joten ajattelin kehittää jotain muuta ajanvietettä.

Kaivoin Sukin hangesta ja toisella yrittämällä lähti käyntiin.
Oltiin isin kans kummatki vähä ihmeissämme et se lähti niin helposti, olin henkisesti varautunu apuvirran ja huikkabensan tarjoiluun mut niitä ei tarvittu.

Reitin piti olla läpi ajettavassa kunnossa mut sitten tuli jäätyny lammikko urassa ja sanoinki et täs oli jo syksyllä vähän vettä ja heti lauseen jälkeen Suzuki jumahti siihen mutaan.

Viritettiin vinssin vaijeri ja sit huomattiin et vinssi ei toimi!
Ei muutakun laittamaan havuja renkaiden alle ja lisää ruovitusta ja aikani siinä ruovitin niin se lähti pakilla tuosta mutakosta.


Ajateltiin kääntää ympäri ja tulla kotiin mut siinä autoa kääntäessä Suki valu koko ajan metsäkoneen uraan eikä noussu sieltä ja sit loppujen lopuks Suki oli poikittain metsäpolulla keula metsäkoneen urassa eikä se noussu siitä edes havujen kanssa...

Ei muutakun käveltiin joku kolme kilsaa kotiin hakemaan Valmettia...



Siinä vielä ennenkun Valmetilla lähettiin pelastamaan Sukia niin otettiin hevoset sisälle ja sen jälkeen lähettiin.

Valmetin ja Sukin väliin ketju ja kevyt nyppäys ja Suki nous urasta.
Kerkesin sit ajaa pari metriä eteenpäin ja huonon näkyvyyden takia valitsin huonon reitin ja se oli sitte ristiriipunnassa!
Uus nyppäys Valmetilla ja sitte se liikkukin ihan omin voimin ja ajoin Valmetin perässä pois metästä.

Ajon jälkeen tutkailin ja raidetanko ei oo osunu öljypohjaan kovinkaan pahasti, pieni jälki on mut se on sellanen kivireki et se ei jousta juuri mihinkään ja huomasin et moottoriöljyä vuotaa jostain.

Miulla on nyt sit korjattavana vinssi sekä mystinen öljyvuoto, tuo oli kyllä ensimmäinen ajo moottorinvaihdon jälkeen ja tuo saa nyt sit ootella et joskus laitan sen kuntoon, tavoite olis että liikkuis ennen juhannusta.

Huomenna on illalla Worryn pikkujoulut johon ajattelin mennä paikalle ja päivällä ajattelin mennä käymään Lappeenrannassa vähän kaupoilla pyörähtämässä ja mummoa moikkaamassa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja: