tiistai 4. toukokuuta 2010

Pientä edistystä

Eilen oli kaunis ilma! Aurinko paisto eikä tuullukkaa kauheesti.

Läksin sit illalla ratsastamaan ja L meni autoa laittamaan (eli ajamaa offia) ja päätin et lähen iha vähä vaa maastoo käymää.

Siinä satulavyötä kiristäessä Essi potkas, taas. Vaik omasta mielestä seisoin turvallisen matkan päässä mut kyl se yletti ja osu oikeesee reitee, taas, tonne ylemmäs.

Sitku pääsin lähtemään ni mentii sit naapurikyläänpäin, käännyin yhen ison mäen päällä ja tulin takas, sit poikkesin vielä yhelle mettätielle, maantien yli ja taas mettään ja sieltä kotiin.

Essi meni hienosti! Ravatessa vauhti kiihty vähän mut sen ymmärs kun niin harvakseltaan kuitenkii pääsee maastoon.

Metsätiellä ravikiin oli hitaampaa kun arvon neiti joutu kattomaan mihin kavionsa laittaa! Laukkasin metsätiellä pienen mäen päälle ja meni nätisti.

Loppumatka käveltiinki sitten.

Kotitiellä tuli tullin auto vastaan, kokosin äkkii ohjat ja ohjasin penkalle, menin siinä tien laitaa mut ajattelin väistää kokonaan. Essi ei välittäny pakusta vaa jatko nätisti kävelyä, miuta jännitti enemmä!

Sit otin porukoitten kans hevoset sisälle ku olin hoitanu Essin ni muut oli jo sisällä ja hain sitä ylläpito setukkaa laitumen perältä.

Aattelin et ravuutan sitä et päässää äkkiämmi talliin ja olin joskus aina vieny maastoo sitä taluttaen ja ravuuttanu ennenki.

No, nyt se sit lähtikii kovempaa, heitti pukit ja osu miun oikeesee reitee, taas.

Aattelin et täs vaihees pitäs jo lopettaa nää touhut.

No, sit vein ponin karsinaa ja kulin sit äitin suokkiputen karsinan ohi ni se yritti purra olkapäästä, mut takki oli niin liukas et ei saanu otetta.

Aattelin et nyt olis oikeesti jo aika lopettaa tältä päivältä :D

Ponin potkusta ei tuu mustelmaa ku oli nii kevyt osuma mut toi Essi osaa kyllä värittää miuta <3

Ei kommentteja: