sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Centered riding

Lauantaina meillä alkoi centered riding kurssi Jussi Ahtiaisen johdolla.

Kaikki alkoi teoriatunnilla jossa hän kertoi meille mitä on centered riding, sekä tehtiin erilaisia harjoituksia. Käytiin läpi neljä peruspilaria; katse, hengitys, rakennuspalikat ja keskittäminen (centering).

Ilma oli teoriatunnin aikana kamala, vettä satoi ja jyrisi. Kun teoriatunti loppu, loppu myös sade.

Teorian jälkeen ensimmäine ryhmä ratsasti, kaikki osallistujat seuras kentän laidalta.

Mie ratsastin toisessa ryhmässä. Kaikkiaan kolme ryhmää ja jokaisessa 3 ratsastajaa.



Miun ongelmana on eteenpäin kallistunut asento ja välillä jään seisomaan jalustimille tavallaa "ei uskalla" istua satulaan vaik siin ei oo mitää järkee. Mut opettaja korjas sitä antamalla mielikuvan jonka perusteella kuvittelin olevani, tässä tapauksessa, gorilla jolla on krokotiilin häntä ja se häntä pitää miut pystyssä.

Sunnuntaina eli tänään meitä oli 4 ratsastajaa per ryhmä ja viimesessä eli kolmannessa ryhmässä oli kolme ratsastajaa jotka ei ollu lauantaina.

Tänään alotettiin ratsastuksella, olin ekassa ryhmässä ja se alko 10 aikaan. Yks selän suoristus kikka on että heilauttaa jalkoja eteenpäin ja samalla selkä suoristuu ja pyrkii pitämään sen selän siinä asennossa.



Tästä voi ehkä nähä miten mie oon etunojassa.

Kaikki jotka seuras kentän laidalta sano lauantain tunnin päätteeks että istunta parani huomattavasti! Miustaki tuntu siltä mut oon sitä mieltä et se näytti enemmän siltä kun mitä miusta tuntu, muuttuhan se mut se muuttumisen tunne ei vaan ollu kovin voimakas mut muut huomas selvän eron.

Tänään oli vähän samaa ongelmaa mut se korjaantu kanssa lopputuntia kohden.

Sit kun kaikki ryhmät oli ratsastanu, nii oli viimenen teoria tunti ja opettaja halus kuulla meiän mietteitä. Oli aika hiljasta väkeä mut kyl joillain oli jotain sanottavaa.

Tuli niin paljon ajateltavaa et sulattelen vieläki!

Kaikenkaikkiaan koko centered riding kurssi teki hyvää, pystyn nyt samoja ohjeita noudattamalla itekseni korjaamaan istuntaa.

Ei kommentteja: