tiistai 19. heinäkuuta 2016

Sunnuntain mätsäri & tämän päivän pikku seikkailu

17.7 sunnuntaina Jarkko heitti miut ja koirat Vuoksenniskan K-kaupan pihalle missä oli Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen järjestämä Match Show ja lähti siitä kaverinsa kanssa hakemaan meille toista autoa!
.
Ginko oli pienten koirien kehässä ja Udo oli vaan hengailemassa ja totuttelemassa hulinaan.

Kehässä ei tullu menestystä, oltiin sinisiä eikä päästy sinisten kehässä jatkoon.
Ginko sai kehuja siitä miten liikkuu ja seisoo paikallaan mut kun aristeli pöydällä tuomaria niin et nojaili miuhun ja se vaikutti tuomioon.

Udo oli hurjan reipas vaikka ensimmäistä kertaa näki tuommosta hulinaa, käveltiin alueella kattelemassa ja sit leiriydyin häkkeineni oman kehän läheisyyteen, välillä laitoin Udon häkin suojiin lepäilemään ja välillä meni sinne ite kun häkin ovi oli auki, Ginkokin piipahti häkissä.


Paluu kyydin kotiin sain miu porukoilta, kahviteltiin tässä ja sit kun ne lähti aloin puuhailla kotihommia ja oottelin isäntää kotiin.
No tulihan ne ja uus auto on nyt pihassa!

VW Golf, 1.8 bensa moottorilla, vuosimalli -95

Nyt mieki pääsen poistumaa kotoa muutenkin ku vaa iltasin piipahtamaa kaupassa.

Siitä innostuneena keksinki tänää et pakkaan koirat kyytii ja volkkaroin Imatralle Vuoksen varrelle ja lenkkeillään yhteislenkki siellä.
Vielä jos olis innokkaita pennun rapsuttajia mut ei kukaan pysähtyny kysymää saako rapsuttaa, hymyjä saatiin ja eräältä vanhemmalta rouvalta koirat sai kehuja että kauniita ovat!


Käveltiin kilometri suuntaansa menomatka oli todella hidasta kun pentua piti odotella ja sitte mie jäin välillä kattelemaa maisemia ja ottamaa kuvia, takasin se samainen kilometri eteni joutuisasti.
Pentukin käveli jopa aika pitkiä matkoja yhteen putkeen kunnes taas tuli tuumaustauko ja piti houkutella se eteenpäin, tunti saatiin kaikkiaan menemään siinä Vuoksen varressa...


Kivaa oli vähän eri maisemissa käyä kävelemässä, mentiin siis nyt vaan sen kaks kilsaa mut en vielä halunnu mennä kotiin vaan keksin että käyn yhessä venerannassa kahlailemassa kun muistin että siinä on hieno hiekkapohja.
Ginkon laskin irti ja se kahlaili mut Udon pidin hihnassa ja annoin sen ite mennä veteen paitsi sen  verra rohkaisin sitä että menin itekkii kahlailemaa ja annoin kummallekii koiralle herkkuja kun siinä vesirajassa pyörivät.
Reippaasti Udo oli siinä matalassa rantavedessä mut en uskaltanu kauheen syvälle päästää sitä, ainakaa iha vielää...



Koirien ja oman kahlailun innoittamana päätin että uin itekkii!
En tässä kyseisessä rannassa vaan vein koirat kotii, pentu jäi tupaan kuuntelee radioo ku kävin Geen kans viel oman tunnin lenkin.
Sen jälkee pentu sai ruuan ja laitoin saunan tuleen ja lähin sitte volkkaroimaan tuohon muutaman kilsan päähän iha viralliselle uimarannalle.

Alkuun vesi oli kylmää mut kyl siihe tottu nopeesti, kiva oli mennä uimisen jälkeen kotona saunan lämpöön lämmittelemään ja pesuun!

Nyt on tältä kesältä talviturkki heitetty!


2 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Mulla on vielä talviturkki heittämättä, vanhalla avantouimarilla.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

-Hanna- kirjoitti...

Miulla jäi tuo turkin heittäminen poikkeuksellisen myöhään, normaalisti tulee uitua ensimmäisen kerran toukokuussa.

Avannossa en ole koskaan uinu mut joskus vois kokeilla jos kantti kestää :)