perjantai 8. tammikuuta 2016

Ilo irti pakkasesta

Täällä meillä tosiaan on pidellyt aika kovia pakkasia, yön alin on ollu jo -31 ja risat ja päivälläkin pidellyt sellasta suunnilleen -28.
Tänään ei sitte ollukkaa päivälläkään kun -20 mut kiristynyt iltaa kohden ja nyt on -26.6.

Eilen keksin vasta että jäädytän maitopurkeissa vettä ja niistä tulee sitten tiiliskiviä, miulla on nyt kolme tiiltä ja yks on tulossa.

Vasemmassa laidassa oleva ei ollukkaan ihan läpi asti jäässä niin siitä tuli tuollainen jäämaljakko!

 Vesi jäätyessään laajenee niin että hajottaa maitopurkit niin tiiltä tulee tässä tehtaassa aika hitaasti kun ei voi uudelleenkäyttää purkkia.
Ajatus oli ensin tehdä jäätiiliseinä mut päädyin kuitenkin lopputulemaan että rakennan iglun.
Sellasen pienen sievän.

Sitte yritin jäädyttää vettä ämpärissä mistä on pohja vähän halki ja näytti että ei kerkee jäätyä vaan valuis läpi mutta äsken kun vilkasin niin sen verran kylmä ja niin hitaasti vuotaa että vesi oli kuin olikin jäätyny!
Siitä tulee sitte sellanen perinteinen ämpärissä jäädytetty lyhty.


Koiran kanssa lenkkeilyt on näillä pakkasillä nyt jääny, vielä parin kympin pakkasillä käytiin mut sit ku alko olemaa reippaasti yli niin jäätiin sisätiloihin paitsi tässä yks ilta käytiin vähän jalottelemassa vaikka pakkasta oli -28 ja risat mut ei käytykkään kun ehkä kaks kilsaa ja koiralle laitoin takin ja itelle lämmintä mut silti meinas olla melkosen vilakka.

Sen lenkkikokeilun jälkeen Ginko viihtykin miun kanssa sohvalla.
Netissähän on ollutkin juttua että esim koirien lenkittämistä tulisi välttää näin kovilla pakkasilla että varttikin riittää ja sillonkin jatkuvasti liikkeessä.
Ginko nostelee tassuja tosi herkästi niin en halua että se palelluttaa tassunsa, meillä ei ole sille mitään tossuja, vain mantteliä oon käyttäny sit kovemmilla pakkasilla.
Sillä on kuitenkin pohjavilla niin pärjää kohtuu hyvin ilman takkiakin.


Huomenna olis sitten Worryn offisuunnistus kisat ja myö oltais osallistumassa Datsunilla!
En oo koskaan ollu missään suunnistuskisoissa enkä ees osaa suunnistaa eikä kukaan muukaan meiän tiimissä mut mennään ihan vaa for fun ajatuksella, ellei käy sitten se perinteinen että kun lähtö lupa annetaan niin ne surullisen kuuluisat sarvet kasvaa päähän!

Auto on varusteltu ja lähtövalmiina huomiseen ja jos on törkykova pakkanen niin ajetaan varovaisemmin ettei hajoteta mitään koska rautakin on pakkasella haurasta.
Jotain -20 se on kait luvannu mut ne ennusteet vaihtelee kokoajan.

Jännittää mut niinhän miuta aina!

Ei kommentteja: