tiistai 4. kesäkuuta 2013

Epäonnea

Eilen olin menossa pitkästä aikaa ratsastamaan mutta aina sattuu ja tapahtuu....

Essi ei meinannu antaa kiinni ensi laitumelta, olis pitäny ottaa siitä vihje...
Miulla oli hevonen katoksessa irti ketju edessä niinkun aina on kun sitä ei saa laittaa kiinni kun se saa vetopaniikkeja.
No, laitoin ötökkämyrkkyä ku nyt on tää ihana kesä ja kärpäset ja muut ötökät.
Sain toisen puolen hevosesta suihkittua kunnes se käänty kokonaan ympäri ja oli perse miuhun päin.

Menin sitä sitten ottamaan tukasta ja turvasta ja koitin kääntää sitä oikein päin mutta sitten se käänty kokonaan ympäri niin et perse näytti miuhun, Essi otti hatkat, ei nähny ketjua ja kompastu ketjuun mennessään.

Se kaatu polvilleen ja ketju anto periks (onneks) yhestä kohtaa ja juos peltotielle, siinä laitumen portin huudeilla pysähty.

katoin et miks sil on suu noin hassusti ja menin lähelle.
Sit ku olin kiinni ottamassa huomasin et sil on turpa veressä ja pieni nahkapala roikkuu ylähuulesta.
Soitin isille et tulee talliin kattomaan et mitä on tapahtunu et arvioidaan vähä vaurioita.

Sillä lähti polvesta karvat ja myöhemmi alko verestää mut ei valunu verta, onneks.
Mut alahuulessa iso nahkapala oli kuoriutunu ja ylähuulesta kanssa ja verta tuli vähän ja se koitti kokoajan nuolla sitä.

Mie olin melkei paniikissa ja itkun partaalla et mitäs nytte, polven voi huuhtoa ja desinfioida mut huuleen ei voi laittaa mitään kun se nuolis ne siitä kuitenkin.
Ootin äitin kotiin et katottiin sen kanssa miltä se hevonen näyttää ja todettiin et ei sille oikee voi tehä mitää mut jos ei ala parantua itekseen niin soitetaan lääkäri sitä kattomaan mutku sekää ei oikei maha sille mitään.

En sit loppujenlopuks ratsastanukkaa ku toiselle oli käyny tuolleen.
Äitiä ootellessa Ginko oksensi vielä sisällä lattialle.

Hieno juttu, tuli sellane tunne et olis pitäny vaa jäähä kotii ni tuota ei olis tapahtunu, syytän itteeni koko jutusta mut toisaalta toimin niinku aina ennenki ja koskaa ei oo käyny noin.
onneks sillä ei ollu suitsia tai mitään, olis voinu olla vielä pahemmat lopputulokset kun muutenkin tuossa olis voinu käyä vielä pahemmin.....

laitumella, vielä kunnossa

Oli se syöny heinät että ei sillä mikään hengen hätä oo, voi olla vaa turpa vähän hellänä, ja se polvi...

Tänää oli Worryn hallituksen kokous jonne menin paikalle, tänään olis ollu agility treenit mutta kouluttaja oli iltavuorossa joten ei päässyt paikalle jollon ajattelin et hyvin mielin sitte sinne kokoukseen.

Oottelen nytte et Essi voi paremmin ennenkun alan taas ratsastella, ajattelin huomenna mennä sitä ainakin kattomaan ja rapsuttelemaan mut en ratsasta vieläkään.

Huomenna oltiin ajateltu purkaa Caddystä kaikkea tarpeellista irtilähtevää.
Penkit otan siitä Suzukiin.

Eilen vaihoin Poloon moottoriöljyt ja suodattimen, vähän liian tomerasti vaihoin kun edellisestä vaihosta oli menny vasta vajaa 10 000km kun sellanen hyvä ja kiva vaihtoväli olis sellane 15 000km...
No sitä ennen vaihto väli oli vahingossa venyny 30 000km että sinänsä....

Seuraava projekti olis saada Suzuki liikkumaan niin et sillä pystyy lähtee ajamaan niin pitäs lähtee tarkastelemaa sitä isin metsälaania johon ajattelin ajoaluetta itelle ja kerholle, tarkat rajat vaan pitäis tietää niin tietää missä voi ja missä ei voi ajaa.

2 kommenttia:

ems kirjoitti...

kauheeta!:o pikaista huulen parantumista essille huh!

-Hanna- kirjoitti...

Kiitos, meen tänää kattomaa mite se voi :/