tiistai 21. toukokuuta 2013

Jyväjemmarin tytär

Tänään oli se työhaastattelu.
Miulla jäi sellanen fiilis et se meni ihan päin mäntyä koko haastattelu.
Sanoivat että perjantaina ilmotetaan että miten tässä kävi.
No muutama tunti sen jälkeen kun olin kotona, suu täynnä ruokaa, puhelin soi nii soittivat työpaikalta että haluisitko tulla töihin?
Totta hitossa haluan, tää toimettomuus on ihan perseestä.
Huomenna meen kirjottamaa sopimuksen ja muutenki tutustumaan niitten systeemeihin yms etc.
 
Olin sopinu isin kanssa että tänää tulisin peltotöihin, Valmetti oli varattu kylvölaitteelle joten jouduin ajelemaan uuden karhealla Zetorilla.
Ikinä ajanu metriäkään kyseisellä traktorilla ja suoraan kyntämään.
 
Siinä samalla kun opettelin hallitsemaan traktoria kaikkine hienouksineen nii kynnin päisteitä mitä en oo ikinä tehny kun aina saanu kyntää ne keskiosat ja isi on viimeistelly sen.
Se oliki sitte aika mielenkiintosta mut jälki oli kuitenki ihan hyvää ja isi sitte viimeisteli ihan loput ja mie ajoin Valmetin pois ladon takaa kotiin.
 


Sanotaan näin että Valmetti on kaikessa yksinkertaisuudessaan vallan ihana traktori.
Ei miulla yletä jalat siinäkään lattiaan, en osaa säätää sitä penkkiä enkä vaivautunu nytkää tutustumaan sen säätöihin joten ajoin sen kotiin niin että tuin kantapään pyöränkaareen ja varpaat polkimelle jollon sain sen kulkemaan tasaisesti ilman kenguruloikkia.

Jos olisin ite maajussi niin miun pitäs varmaan hankkia traktoreihin custom made penkit että ylettyisin edes polkimille ja ajomukavuus olis kohdallaan.

Zetorissa vaikka se penkki oli säädetty niin alas kun se menee mutta kun se ei menny enää yhtään eteenpäin en ylettynyt edes kytkinpolkimelle.
Onneks sitä ei edes tarvittu koska tuossa oli sähkönen kytkin niin nappia painamalla vaihdoin vaihteita ja kahdesta muusta napista sai joko lisää vauhtia tai hitaammalle.
Nostolaitteen vipukin jäi tavallaan miun selän taakse joten jouduin vähän vaikeasti aina nostamaan ja laskemaan auraa mutta siihen nähden että vieras traktori ja uudenlaista hommaa pärjäsin aika hyvin.

Seuraavaks olis äestämistä, Valmetilla, mutta kun miulla alkaa nuo työt niin isi tekee ne ite ellei sitten iltatöinä kävis vähä ajelemassa.
Riippuu vähän miten niitä hommia pystyy jättää roikkumaan.

Tykkään ajaa traktorilla ja Valmet on miulle niin paljon tutumpi laite, kotona enimmäkseen sillä ajellu ja Harjussa oli sillon kaikki traktorit Valmetteja yhtä Belarusta lukuunottamatta.
Ajoin yhen kerran meiän vanhalla Zetorilla ja siinä oli miun makuun ihan liikaa vipuja ynnä muita Zetorismeja että mieluusti jätin sillä ajamatta.
Tuon uuden Zetorin kaikki sähköhienoudet kun oppis hallitsemaan niin se olis todella hyvä ajettava.

Anni kävi tänään laittamassa Essin irtokengän ja kengittämässä Hoppiksen.
Ajattelin että se Essin kengätön kavio olis kulunu jonkin verran joten en sen takia ratsastellu hirveesti muutaku muutaman kerran kentällä ja sitten pelkkää käyntiä maastossa.
Anni sano että ei ollu kulunu juuri mihinkään että on sen verran kovaa materiaalia että hyvin voi ratsastaa suht normaalisti vaikka polkis uudestaan kengän pois.
Hyvä tietää sitten seuraavan kerran mikäli niin käy.

Voisinkin huomenna työpäivän jälkeen lähteä ratsastamaan ellei sitten pääse ajamaan "peltorallia"!

Ei kommentteja: