torstai 19. huhtikuuta 2012

Kahvin voimalla...

Olin ryypänny tarpeeks kahvia tänää ettei väsyttäny yhtää!
Kotii tullessa söin ja lähin sit heti tallille nukkumatta päikkäreitä!

Essi oli tarhasta hakiessa iha hirvee turnipsi, pyörittelin aikani kumisualla ja piikkisualla kävin harjan ja hännän läpi ni alko näyttää hevoselle.
Sit kehtas lähtee kylille.

Kentän nurkassa on hirvee lätäkkö ni lähin sit maastoon koittamaan onneani ku Essi on taas seissy...
Viimeaikoina on tuntunu et autot kiinnostaa enemmä ku hevoset ja Essi sit kärsii siitä tai oon ollu nii väsyny etten oo jaksanu lähtee mihinkää, ees laittamaa niitä autoja.

Kuitenki meinasin et meen ampumaradan lenkin, menomatka suju hyvin...
Essi oli reipas mut kuunteli hirveen hyvin, ravattiin pari pätkää ja laukattiin yks pätkä, sai olla varuillaa ettei tee niitä sivuloikkia kun keske laukan se kyttäili ku oli vettä ojassa, autonrengas ojassa, joku vajoama...

Sit käännyin yhelle mettätielle mistä pääsis sinne ampumaradalle, aattelin et laukkaan sen tien ku se on aika hyvä ja sit kävelen sen mis on sit enemmä lunta.
No Essi meni niin kaunista ja rauhallista laukkaa, ees kentällä se ei mee tollee, sit tuli mutka ja tein pidätteen ja ohjasin oikeelle mutkaan.
Sit kerkeen tajuta et tien yli menee naru, sanoin äänee Essille "Prt prt seis seis!" ja koitin pysäyttää, Essiki näki sen kait liia myöhää ni mentii sitä naruu päin.
Se onneks lähti toisesta päästä irti iha helposti.
Onneks koska muute olis voinu käyä huonosti.
Ei käyny siis mitää, enkä sit jatkanu sitä tietä vaa käännyin pienen mutkan jälkee takasi.

En koskaa muista et se tie on just tällee keväällä suljettu et se kuivuu rauhassa eikä mee mutavelliks, näin käy joka kevät et oon menossa sinne ja sit siin on naru eessä mut yleensä oon aina tullu siihe käyntiä...

Takas tullessa ravattiin yks pitkä pätkä ja käveltiin lopuks joku 20min.
Kaikkiaan oltiin vähä reilu tunti.

Kotii tullessa kattelin Emmerdalet ja lähin sitte Ginkon kans fillarilenkille.
Gee sai mennä omaa vauhtia ja polin pyörällä perässä.
Ton meiän hiekkatien se oli irti mut enne maantietä laitoin sen fleksiin.
Joku puol tuntii oltii kuitenki senkin kanssa mut kävin mennessä tos pajalla täyttämäs pyörän renkaat ku ne oli melkei tyhjät.
Kivaa oli fillaroida ja Gee tykkäs ku sai omaa tahtia mennä eikä ootella mammaa!

2 kommenttia:

eemma kirjoitti...

huhu, luulin jo, että jotain ilkivaltaa,että joku olis narun laittanu sinne! tai joku siima puusta toiseen, joka ei ees näy..vähän ois kauheeta ajaa pyörällä täysii sellaseen :s ei sua säikytellä...
ps. niinku mähän ajan aina pyörällä tuhatta ja sataa

-Hanna- kirjoitti...

Ei ku se on sellane oranssi selkeesti näkyvä nauha mutku kuitenki laukalla tultiin,kylläki tosi rauhallista laukkaa mut kuitenki ni päinhä sitä mentiin :/