perjantai 12. huhtikuuta 2013

Talliviikko




 
Tällä viikolla oon ollu taas tuolla tallissa töissä, oon käyny tallitöitten jälkeen Konnun maisemissa lenkillä Geen kanssa kun alkaa omat maisemat aavistuksen tympiä...
 
Ulkoilutin vuohtakin tässä yks päivä kun työmiehiä ei näkyny mut just kun tulin lenkiltä ajo työmihet pihaan mut otin Venlan silti ulos.
Venla meinas heti ulos päästyä alkaa riehumaan, laukkas silleen niinku vuohet nyt innostuessaan laukkaa ja sarvet ojossa.
Ajattelin et koht sattuu mut sit se rauhottu ja alko tutkailemaa ympäristöä ja seuras miuta kiltisti tallinpihalla.
Pyysin sitte Venlaa sisälle mut se löys kevään ekat vihreet ruohot niin se jäi niitä mussuttamaan, se halus syödä kaiken kesää muistuttavan, haluis kait et olis aina pimeetä ja synkkää!
Menin sitte ottaa Arskalta takkia pois ni Venla oli ilmestyny siihe navetan ovelle ja vein sen sitte omaan karsinaansa.
 
Työmiehet sai tänään valmiiks sen navetan päätyseinän, isi kuskas Zetorilla miesten kaikkia telineputkia yms tielle kuorma-auton kyytiin.
Yks nyytti oli niin painava et kuormaajasta toinen piikki petti ja katkes, traktori nyykähti niin et vasen takapyötä oli ilmassa ja nyytti laskeutu lauta-aidan päälle.
 
Miehet ajo kuorkin sitte nyytin lähelle ja nostivat pilkillä kyytiin.
Kuorkki ei olis millään taipunu sinne navetan päätyyn joten oli helpompaa kuskata niitä traktorilla.
 
Isi vaihto sitte suursäkkinostimen ja otti perään runnin painoks ja kuskas ne loput kamat kuorkin kyytiin.
Ei siinä olis välttämättä enää tarvinnu takapainoa kun kaikista painavin oli just se joka putos kyydistä.


Navetan päädystä tuli todella siisti, valkosen listan alaosassa on siis laitettu lisäeristettä ja tarkotus olis jos kesällä kerkeää niin tehä muutkin sivut niin että eristää ja sitten laittaa niitä tuulensuoja levyjä, mutta nyt alotettiin tuosta kun tuo vintin osa oli pullistunu ulospäin niin sitä seinää piti suoristella eikä se vieläkään ole täysin suora mut parempi kun alottaessa, riittävän hyvä.
 
Maanantaina miun pitää heti paskanmätön jälkeen lähteä ajamaan kaupunkiin, työkkäri kutsuu.
Ajattelin muutenki pyörähtää kaupungilla samalla vaivalla.

Ei kommentteja: