sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Centered riding II

Perjantaina lähdettiin Ristiinan Himalanpohjaan katsomaan Himalaja off-road kisoja.
En ole ennen nähny muutakun mitä safareilla olen ollu mukana mut nyt näin kisatilanteen ja ne rastit mitä keräsivät olivat jotku iha älyttömissä paikoissa! Sellasia mihin pääsi vaan vinssin kanssa oli aika paljon missä käytiin kattomassa ja osa taas paljon helpommissa paikoissa.

Lauantai aamuna alkoi centered riding kurssi Jussi Ahtiaisen johdolla. Keväällä oli viimeksi sama kurssi ja sama ohjaaja.

Kaikki alkoi teorialla jossa käytiin läpi neljä peruskiveä, pehmeä katse, hengitys, rakennus palikat ja keskittäminen. Sekä myös vakaa aikomus tai selkeä päämäärä, josta on keskusteltu sen nostamiseks yhdeks peruskivistä.

Miulle keskittäminen oli ehkä kaikista vaikein koska miun asento ratsastaessa on jotai iha kauheeta. Jussin katsottua satulaa totes että satula ei ainakaan auta koska siinä on korkea takakaari ja se hieman kääntää vielä lantiota eteen päin kun jo valmiiksi olen siinä asennossa.
Satula on paras mahdollinen hevoselle mut ei ehkä miun takapuolelle!





Tällä kurssilla miulle aukes nää asiat ehkä paremmin ku viimeks ja ohjaaja sano että ne jotka oli viimeksi ni huomas että muisti asioita kevään kurssilta, mie en juurikaan muistanu mitään mut nyt ku samoja asioita käytiin uudestaan läpi niin kuulostivat tutuille ja aukenivat paremmin.

Kumpanakin päivänä tehtiin aika paljon samoja harjotuksia eri muodossa, sain aika paljon irti kummastakin päivästä mut ehkä tää sunnuntai avas asioita paremmin...

Miun ongelma on että nojaan liikaa eteen jolloin hevonen lisää vauhtia ja piti koko ajan kuvitella että miulla on selkänoja jota ei ole, mihin nojata ja jalustimia lyhennettiin tänään kolme reikää, ihan ku jockey jalustimet!
Se autto miun asentoa pysymään pystymmässä jolloin hevonen meni rauhassa.

Eilenkin miulle sanottiin siitä mutta en saanu pidettyä itteäni tarpeeks pystyssä joten tänään sitten tehtiin jotai radikaalia lyhentämällä jalustimia!

Tänään oli tehtävänä mennä hitainta mahdollista käyntiä josta siirtyminen hitaaseen raviin.
Puolipidätteiden läpi menenminen oli ongelma mutta miun piti sitten nostaa väillä ratsun päätä ja se autto jollon sain avut läpi. Muut miun ryhmästä (meitä oli kolme ryhmää jossa jokaisessa kolme ratsukkoa) pääs laukkaamaan mutta mie jäin Essin kanssa toiseen päätyyn kun muut oli toisessa päässä laukkaamassa, mie tein ravi ja käynti siirtymiä. Ne alko sitten lopulta sujua mut laukkaamaan en päässyt.



Tuntien jälkeen oli vielä teoria tunti jossa käytiin läpi heränneitä ajatuksia.
Tehtiin myös harjotuksia missä katsottiin keskittämisen vaikutus vaikka siihen miten saa tasapainon pysymään paremmin sekä siihen että esimerkiksi koitettiin kääntää toisen kättä tämän jänittäessä sitä suorana sivulle, se taipui jonkin verran ja sitten kesitettiin itsensä jolloin käsi ei taipunut juurikaan ja sen sai pidettyä paikoillaan. (tätä on hankala selittää mut toivottavasti tän ymmärtää...)

Huomenna oli suunnitelmissa että kokeilen itsekseni mitä tästä kurssista jäi mieleen ja lyhennän jalustimia (en kylläkään kolmea reikää!) että saisin siten pidettyä itseni pystyssä ja pikkuhiljaa pidentää jalustimia sitä mukaa kun asento paranee.

Olen tyytyväinen kurssiin ja sen sisältöön ja niin oli muutkin, eräskin ratsastaja kehui todella oppineensa paljon!

Puhe oli että keväällä ehkä uudestaan, ellei aiemmin!

Ei kommentteja: